Adem jezelf tot stilte

Wie ben ik? Waar sta ik? Wat doe ik?

Dat zijn vragen die ons bezighouden. In het hier en nu. Steeds meer lijkt het de tendens van deze “keer in jezelf tijd” om meer te gaan reflecteren op zelf. Op je leven. Wat kan je, wat wil je, ben je gelukkig? Mega belangrijke vragen. Is het niet zo dat deze extra verkregen (rust)tijd van zijn ons allemaal de gelegenheid schept om er wat mee te doen. Deze vragen, als deze inmiddels bij je spelen, verder te onderzoeken. Dieper naar binnen willen en durven duiken om daar te gaan voelen wat er leeft. Voelen? Jazeker, voelen! Met je hoofd kan je namelijk niet voelen. Dat denk je wel maar dat is een utopie. Een verkeerde aanname in de ego tijd van zijn. Ego tijd? Precies, ego tijd. Ik zeg niet, verkondig niet dat jij egocentrisch bent -geheel niet- maar dat jij in een tijd leeft waarin jouw zijn, jouw leven gedomineerd worden door het ego. De ego ikke invulling. Kijk, en daar komt dan de hik en treedt de malaise in. Je bent namelijk geen ego wezen maar een wezen, een mens, die uitgerust is met een ziel. Een zielvol wezen.

ESSENTIEEL ZIJN

Zielvol zijn is niets anders dat jij je bewust bent van zelf, van jouw zijn en jouw eigen ikke. Niets meer en niets minder en dat je jezelf ziet en leeft zoals jij écht bent. Jouw essentiële zijn. Zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Dat is waar het om draait. Niet om dat ego en zijn wensen en die ego gedrevenheid. Het gaat om jouw ziel, jouw zielsvolle bestaan en zingeving vanuit de ziel. Verrek…! Zingeving vanuit de ziel. Dat klinkt vast als een ver van je bed zijnde iets. Dat lijkt alleen maar zo. Dat dénk je namelijk. Met die ego geest van je denk  je teveel en die zet je dus op verkeerde gedachten, denkpatronen en wat erger is op een verkeerd spoor. Pad dus. En dat heeft dan niks meer met een zinvolle besteding van je bestaan te maken. Een roeping, een missie, om het even heftiger neer te zetten, komt voort uit  je ziel en niets anders. Ook niet andersom dat je je ego denk geest voorop stelt. Het gaat er dus om wat je vanbinnen voelt. Voorbijgaande aan alle eland in deze tijd wil wel zeggen dat we allemaal meer tijd dus krijgen om dieper naar datgene te kijken wat daarbinnen leeft.

HALLLUJA!

Halleluja, dat is mooi! Als je daar dan de tijd voor neemt en de sprong in jouw diepere ik durft te maken. Dat is zeker allemachtig prachtig. Weet je wat daar leeft? Wat daar zit? Jouw echt kern, jouw echte ikke? Jouw passionele kern. Gedreven door de energieën die om je heen zijn maar ook de universele energieën. Je bent een zielvol wezen afkomstig van de sterretjes dus het staat buiten kijf dat deze sterretjes en zijn energieën jou ook beïnvloeden, aansturen en leiden (middels jouw intuïtie) tot het leven van jouw hoogste potentieel. Nou verslik je je zeker? Hoogste potentie wat, kan je wellicht vragen? Yep, jouw hoogste goed ligt verscholen onder dikke lagen. Lagen van pijnen en verdriet, muren van onwillendheid en barrières vanuit je angsten voortspruitend uit je geest. Je bent een gericht soulvol wezen maar zolang jij dat niet voelt, blijft het een andere zaak. Voelen is dus het toverwoord. The magic touch of being. Je mag naar binnen, de stilte opzoeken, om te gaan voelen. Zo even samenvattend: jij krijgt nu tijd, je mag zijn in de gegeven momenten van deze zijnstijd maar durf je te kijken naar jezelf en wat er vanbinnen leeft?

REN-JE-ROT

O… je bent nog zo gehaast? Je moet nog dit en dat en rent vooralsnog de benen onder je kont uit en loopt je rot te rennen in je zelf geschepte hamster tredmolen. Oké. Rome is ook niet op één dag gebouwd en het is dus zaak dat jij de stilte vindt in jezelf. Daar de tijd voor neemt. De momenten creëert dat jij terug naar binnen kan en durft. Die zijn er genoeg maar je ziet ze niet, je neemt ze niet of je vermijdt ze. Het kan uiteraard ook zo zijn dat je al wat stappen hierin gezet hebt maar het nog niet echt voortgaat. Rustig aan. Take your time. Alle stapjes maken ook voortgang en weet dat alles wat jij in jezelf investeert uiteindelijk zeker gaat lonen. Je hoeft niet allemaal zen master, meditatieprof of zweverig te zijn om jezelf tot stilte te manen. Het zit gewoon in je en luister naar mij nu goed: iedereen kan het! Dus jij ook. Je weet alleen niet hoe. Over het hoe kan ik heel simpel zijn. Iedereen kan het dus en het is gewoon simpel. Niks verhevens aan. Het wordt vaak verheven gemaakt maar het jezelf tot stilte manen, tot stilstand brengen is niets anders dat je leert focussen op je ademhaling. Nou, dat is eenvoudig toch. Waar je ook bent, zittend op de bank tot het roeren in je soeppan, zorg dat je de aandacht op je ademhaling legt. Voel tussen de ademteugen door wat er leeft. Wellicht voel je dat niet direct en heeft het wat oefening nodig maar het begin is er en dan is het zaak dat je niet afhaakt maar blijft focussen op die ademhaling van je. Je mastert niet alleen je eigen gedachten maar ook je eigen ademhaling als je dit onder de knie hebt. Juist tussen die pozen door, tussen de teugen in en de blaasvolle uits ligt de rust. De innerlijke rust. Probeer het maar eens. Ik weet zeker dat het gaat lukken en dat jij steeds beter kan voelen en de weg naar binnen weet te vinden. Het is allemaal niet zo bijster moeilijk, geen fancy gedoe en zeker geen verlichtend geheel om te leren voelen wat jou van binnen bezighoudt.

A HAPPY SOUL

Geef jezelf tijd, neem die rust en ga dieper op onderzoek uit en neem de vragen die bij je leven serieus. Ben je nog happy? Is dit het? Wat is jouw passie? Maak je je dromen waar? Wie ben ik, waar ben ik doch vooral wat wil en kan ik? In de tijd waarin we gedwongen worden tot stilstand te komen, die essentieel is voor onszelf, is het de hoogste tijd dat we onszelf leren kennen, leren omarmen en vanuit zelf-liefde gaan onderzoeken wat er kriebelt, wat er vanbinnen jeukt en speelt. Aandacht is nodig om verbinding te leggen met jouw dieper ik, je ziel oftewel je hogere zelf. Het hoeft allemaal geen poeha dit en zeker geen verlichting en hype te zijn of worden maar jij bent belangrijk en de verbondenheid met zelf begint pas bij jezelf, bij je eigen gevoel en de waarde die jij toekent aan dit gevoel. Jij bent het waard om jezelf tot stilstand te brengen en dieper in reflectie te gaan. Uit liefde voor jezelf. En weet je als je eenmaal die verbinding hebt weten te leggen met zelf en je weet en kent jezelf, je essentiële ikke, dan kan je ook makkelijker naar buiten treden. Met wie je echt bent, wie jij wilt zijn en wat je eigenlijk op deze aardbol komt doen. Ben duidelijk naar jezelf wat wil je nog wel en wat wil niet meer, wat voelt nog wel passend en wat zeker niet.

GEVEN DOET LEVEN

Belangrijker is wat jij aan zelf geeft, geef je ook aan al die anderen. Want als jij jezelf kan omarmen, de gelukkig ziel die jij hebt, dan straal je dit uit naar anderen. En kijk en dat is dus waar het omdraait! Dat jij een gelukkig mens bent, datgene doet waarvoor je hier bent en dat je daar gemotiveerd en passioneel over bent en anderen daarmee weet te raken.

Hopelijk heb ik je met dit stuk weten te raken om verder over in te voelen. Laat maar even bezinken. Als het voor elkaar krijgt om jou datgene te geven, jouw ziel bedoel ik dan, wat je nodig hebt dan ben ik ook weer gelukkig. Want daar draait het allemaal dus om. Raken doet raken en liefde delen en verbinden, doet verbinden. Maar eerst met zelf.

Je weet het hè… Rustig adem je in, even pauze (even voelen) en dan weer zachtjes uit. Doe maar het zal je juist dat geven wat je nodig hebt.

Liefs, Irmgard💗

PUUR!
By Irmgard Daanen